ne propustite

Komedija Lizistrata: Gostovanje Skopskog teatra u Beogradskom dramskom pozorištu

0
Skopski Teatar Komedija predstaviće publici Beogradskog dramskog pozorišta muzičko-scenski spektakl “Lizistrata”, nastao po Aristofanovoj komediji, u režiji Nataše Poplavske – 4. novembra na Sceni “Rade Marković”.
foto: Promo
foto: Promo

Antička komedija, napisana 411. godine p.n.e. poslužila je kao predložak za uzbudljiv kabare o muško-ženskim odnosima. Aristofanova "Lizistrata", u ovoj univerzalnoj priči o potrebi za mirom i harmonijom, postaje ceremonijal majstor potaknut dvostrukom težnjom – da se prekine sa neprestanim ratovanjem i da se muževi/muškarci skrase u svojim domovima.

 

foto: Promo

Dramaturška pojednostavljenja zasnovana su na preobličavanju horskih sekvenci u pojedinačne i duet songove kompozitora Ognjena Anastasovskog. Mir u državi znači i mir u kući, odnosno uspostavljanje harmonije na društvenom i ličnom planu. Premijera “Lizistrate” je izvedena decembra 2014. godine.

 

foto: Promo

Kostime za predstavu je osmislila Elena Luka, scenograf je Emil Petrov, a koreograf Olga Pango. Igraju: Jelena Žugić, Atanas Atanasovski, Žaklina Petrovska, Edmond Sotir, Eva Skenderovska, Žarko Dimoski, Zorica Nuševa, Ilija Ilioski, Kristina Lasovska i Valentin Kostadinovski-Tino.

makonda-tracker