ne propustite

Predstava koja će probuditi vatru u vama: Eshil u izvedbi turskog pozorišta vaš neće ostaviti ravnodušnim!

0
Tursko pozorište iz Skoplja gostuje 2. novembra u Novosadskom pozorištu/Ujvidki Szinhaz, izvodi predstavu "Prometej" koju je po Eshilu režirao Dejan Projkovski. Predstava počinje u 19 sati.
foto: Promo
foto: Promo

Je li vatra u nama ili samo plamti svet oko nas? Treba li je buditi ili gasiti? Šta danas može da probudi žar u čoveku, ili je on možda zauvek ugašen?Za šta (danas) vredi izgarati? U kovitlacu boja, svetla i nepatvorenih emocija, u atmosferi koja nalikuje antičkoj Grčkoj, makedonski umetnici naziru neke od odgovora...

 

foto: Promo

 

Reč je o dosta radikalnoj, eksperimentalnoj formi koju smo izgradili na probama i koja je svima donosila veliko uzbuđenje. Noseći glavnu temu Prometeja, koji poklanja vatru ljudima, ova predstava se nekako kreće po svojoj specifičnoj stazi. Vatra u našoj predstavi često postaje i vatra kojom, u sred bela dana, likovi traže ljudsko u sebi, traže sami sebe, traže čoveka.

foto: Promo

 

Ta vatra u stvari postaje jedna vrsta njihove savesti, njihove oči, pogled, njihovo srce i telo… Naš Prometej je laboratorija antičkog teatra. U toj laboratoriji videćete šokantnu glumačku igru koja često do krajnjih granica testira glumačku i ljudsku izdržljivost i pokazuje posvećenost pozorištu“, kaže Dejan Projkovski, reditelj ove predstave. 

 

foto: Promo

 

makonda-tracker