zasluženo

Dodeljene godišnje nagrade Malog pozorišta Duško Radović

0
U nedelju 23. oktobra u 20 sati u okviru proslave 67. godina postojanja Malog pozorišta "Duško Radović" dodeljene su jubilarne i godišnje nagrade.
foto: Promo
foto: Promo

Tročlani žiri u sastavu Aleksandra Anđelković, glumica, Tatjana Stanković, rediteljka i glumica, Mila Mašović-Nikolić, dramaturg pozorišta, doneli su sledeću odluku:

 

Nagrada „Božidar Valtrović“ za izuzetan doprinos u Umetničkom sektoru Malog pozorišta „Duško Radović“ dodeljuje se glumcu Goranu Balančeviću, stručnom saradniku za tehnologiju lutaka, animaciju i povezivanje marioneta u predstavi „Cirkus Mario i Neta“.

 

foto: Promo

Nagrada „Marija Kulundžić“ za izuzetnu autorsku kreaciju dodeljuje se:

 

  • za režiju: rediteljki Milici Kralj za predstavu „Car je go!“
  • za glumu: glumcu Milošu Samolovu za ulogu Cara Samoljuba Velikog u predstavi „Car je go!“, glumcu Bojanu Lazarovu za ulogu Vojvode Ordena u predstavi „Car je go!“ i za ulogu Harambaše Đure u predstavi „Prevaranti“, glumici Jeleni Ćuruviji Đurici za ulogu Četke u predstavi „Car je go!“ i za ulogu Stojanke u predstavi „Prevaranti“
  • za total dizajn predstave „Car je go!“ Milici Bajić-Đurov, scenografu i Vesni Teodosić, kostimografu
  • za muziku u predstavi „Plavi Čuperak“ kompozitoru Nenadu Neši Milosavljeviću, Galiji
  • za dramatizaciju „Plavog Čuperka“ autorki Sandri Rodić Janković, glumici i rediteljki

 

foto: Promo

Nagrada „Milena Načić“ za izuzetnu glumačko-animatorsku kreaciju dodeljuje se glumcu Laku Nikoliću za ulogu klovna Maria u predstavi „Mario i Neta“.

 

Žiri dodeljuje dve specijalne nagrade:

 

  • Specijalna nagrada za izuzetnu autorsku kreaciju ekipi predstave „Mario i Neta“, jer su posle 20. godina vratili marionetu na scenu Malog pozorišta.
  • Specijalnu nagradu za kolektivnu igru u predstavi „Plavi čuperak“ Milošu Anđelkoviću, Jovani Cvetković, Petru Strugaru, Ivani Adžić, Arseniju Tubiću i Katarini Dimitrijević.
makonda-tracker