kultura

Novi Bečej: Danas počinje Festival komedije Jovan Knežević - Caca

0
Od 24. do 29. oktobra, u okviru pet takmičarskih dana, od ponedeljka do petka, biće prikazano ukupno pet predstava na velikoj sceni i tri na dečjoj, koje će deca glumci izvesti za svoje vršnjake, u okviru takozvanog festića, uvedenog pre dve godine.
foto: Promo
foto: Promo

Prema rečima Saše Milenkovića, člana organizacionog odbora Festivala komedije u Novom Bečeju, šestog dana festivala, u subotu 29. oktobra, biće predstavljeno jedno od gostujućih pozorišta, čiji će članovi izvesti i poslednju predstavu u okviru festivala, van konkurencije, odnosno u čast nagrađenih.

Dodelićemo nagrade pod nazivom 'Cacina lenta' za najbolju predstavu, najbolju režiju, najbolju mušku i žensku ulogu, kao i plaketu 'Živojin Žika Milenković' za doprinos sveokupnom razvoju festivala komedije 'Jovan Knežević – Caca', u spomen na našeg velikog pozorišnog prijatelja čije ime plaketa nosi. Prvi put smo plaketu dodelili Pozorišnom muzeju Vojvodine, zatim lokalnoj samoupravi, a ove godine ćemo je uručiti našem prijatelju Slobodanu Preradoviću, koji je sa nama od prvog dana, učestvuje u svakom žiriju i koji je nesebično pomogao razvoj našeg festivala“, rekao je Milenković.

U okviru velike scene Festivala komedije „Jovan Knežević- Caca“ svoje predstave će odigrati pozorišta iz Aleksinca, Rače Kragujevačke, Smederevske Palanke, Jagodine i Batajnice, dok će dečji takmičarski program biti održan od srede do petka, a predstaviće se glumci iz Sombora, Kikinde i Jagodine.

 

Predsednica ovogodišnjeg festivalskog žirija je glumica Mina Lazarević, a pored nje žiri čine i teatrolog Milan Mađarev, kao i Slobodan Preradović.

 

Najbolja predstava sa Festivala komedije u Novom Bečeju učestvovaće na poznatim Danima komedije u Jagodini.

 

Generalni pokrovitelj Festivala komedije „Jovan Knežević – Caca“ je opština Novi Bečej, a festival su pomogli i Dom kulture opštine Novi Bečej, kao i Mesna zajednica Novi Bečej.

makonda-tracker