18. oktobra

Sumnjivo lice u Novom Sadu: Šta nas navodi da beskonačno mnogo puta ponavljamo iste greške? (FOTO)

0
Novosadska premijera predstave "Sumnjivo lice" u režiji Vojslava Arsića, predstava po, ali i o komadu "Sumnjivo lice", igraće se u SKCNS Fabrici 18. oktobra u 20 sati.
foto: Jelena Janković
foto: Jelena Janković

Klasik srpske dramaturgije, ovde je polazna tačka za pričanje priče o promenama, koje se u Srbiji večito čekaju, a teško i sporo događaju... Ali i predstava o genijalnosti i talentu pisca, koji je sve bolesti našeg, savremenog društva umeo da dijagnostifikuje još 1887. godine kada je ovaj (i za tadašnje pojmove: kontroverzni) komad napisao.

 

foto: Jelena Janković

Cilj ove predstave nije samo da konstatuje stanje stvari, već i da postavi pitanje: zbog čega su one nepromenjive? Ima li ovo društvo želju da se menja? I šta je to što nas navodi da beskonačno mnogo puta ponavljamo iste greške?

 

Koncept i režija: Vojislav Arsić

 

Dramaturškinja: Milena Bogavac

 

Orginalna muzika: Irena Popović Dragović

 

Scenski pokret: Andreja Kulešević

 

Video: Ivan Stojiljković

 

Igraju: Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Vućković, Predrag Vasić.

 

foto: Jelena Janković

Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Gigs TIx-a po ceni od 700 dinara, a za dve kupljene ulaynice iznose 1000 dinara po akcijskoj ceni.

makonda-tracker