kraljica komedije

Možete li da je prepoznate? Nekad je bila devojčica s velikim snovima, a danas živa glumačka legenda (FOTO)

0
Tokom proteklih decenija, ova glumica nas je nebrojeno mnogo puta nasmejala, rasplakala i iznenadila, a sve je počelo te davne 1958...
foto: Pozorište DADOV
foto: Pozorište DADOV

Njeni fanovi jednostavno ne mogu da presude da li ih je ova živa legenda više oduševila u pozorištu, na televiziji ili na filmu. Koji god lik da igra, ona nesebično pruža sav svoj talenat, a rezultat je tako dobar da je ova glumica nekrunisana kraljica srpske komedije.

 

Naravno, reč je o Jelisaveti Seki Sablić!

 

foto: Marina Lopičić/kurir

Ova fotografija nastala je 27. decembra 1958. godine, na prvoj predstavi koja je održana u pozorištu "DADOV" - komadu "Gradinar".

 

Jelisaveta Seka Sablić: Unuk Leon važniji mi je od svega

 

Ona se tom prilikom na "daskama koje život znače" našla u društvu Miloša Žutića, još jedne velike legende srpskog glumišta.

 

foto: Pozorište DADOV

 

Još ovakvih fotografija možete videti tokom manifestacije Dani evropske baštine, gde će sutra, 28. septembara, u okviru obeležavanja Dana evropske baštine biti otvorena izložba „DADOV – urbana istorija grada“. Posetioci će od 20 čaosova moći da vide u foajeu pozorišta izložbu fotografija velikana srpskog glumišta, koji su svoje prve glumačke korake napravili upravo u pozorištu.

 

Nakon toga, od 20.30 časova u Velikoj sali pozorišta biće održana projekcija filma „Tamo gde snovi počinju“, reč je o dokumentarnom filmu reditelja Mihaila Tošića, koji svedoči o bogatoj istoriji pozorišta, koja je u neraskidivoj vezi sa urbanom istorijom Beograda.

 

Ulaz na sve događaje je besplatan.

 

makonda-tracker