Ne smete propustiti

Spektakularni balet Labudovo jezero iz Jekaterinburga u Novom Sadu i Beogradu

0
Beograđani će 29. septembra imati prilike da uživaju u baletskoj predstavi ansambla iz Jekaterinburga na Veliko sceni Narodnog pozorišta, dok će u Novom Sadu gostovati dan ranije u Srpskom narodnom pozorištu
foto: Promo
foto: Promo

Državni akademski teatar Opere i Baleta iz Jekaterinburga jedan je od najstarijih teatara u Rusiji. Istoriju ruske umetnosti pišu još od davne 1912. godine, kada su izveli i prvu operu, a "Čarobna frula" R. Drigoa kao baletska predstava svoju premijeru doživela je februara 1914. godine. U neverovatno baletsko umeće ovog ruskog ansambla i solista uveriće se i beogradska i novosadska publika.

 

U Beogradu, "Labudovo jezero" P.I.Čajkovskog u režiji Jekaterinburškog Državnog teatra Opere i Baleta, a u saradnji sa Orkestrom Narodnog pozorišta biće izvedeno 29. septembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Inače, ovo je već treće gostovanje Rusa na ovoj sceni. Prijateljstvo i saradnja počeli su 2013. godine i to Gala koncertom, da bi već naredne godine na programu bio jednočini balet "Salijerijeve varijacije", treći čin iz "Bajadere" i drugi čin iz baleta "Sifilda".

 

foto: Promo

U koreografiji Dmitrija Korenjeva, a pod dirigentskom upravom Alekseja Bogorada, najpopularnije delo Čajkovskog oživeće, 

u glavnim ulogama solisti Elena Šaripova, Larisa Ljušina, Ilja Borodulin i Kiril Popov. Pored magične igre, koja će nam ispričati toliko puta odigrano "Labudovo jezero", gledaoci će uživati i u scenografiji koju potpisuje Andrij Voitenko. 

 

foto: Promo

Balet "Labudovo jezero" u izvedbi Državnog akademskog teatra iz Jekaterinburga, premijerno je izveden prošle godine 17. jula, a pre gostovanja u Beogradu, ansambl će svoju predstavu odigrati dan ranije, 28. septembra na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

 

Karte se mogu nabaviti na biletarnici Narodnog pozorišta u Beogradu od danas, 20. septembra.

makonda-tracker