Šta gledamo u subotu?

Mocartova škola ljubavi: Opera Tako čine sve u subotu u bioskopu

0
U bioskop Cineplexx Ušće Shopping Center, za kraj druge sezone programa Metropoliten na bis, stiže nam Mocartova romantična opera "Tako čine sve"
foto: Promo
foto: Promo

Da su ljubavne igre oduvek predstavljale neiscrpan izvor za stvaranje najvećih umetničkih dela svih vremena, pokazao nam je Mocart svojom "Tako čine sve" operom koja nam po ko zna koji put pokazuje koliko je "škola" ljubavi istovremeno bolna i božanstvena. Nakon bavljenja brakom kao temom, ali i dramatičnim putevima čežnje i želje, ove subote ćemo jednog od najvećiv kreativnih umova svih vremena gledati kroz niz komičnih scena koji oslikavaju sav njegov talenat. 

Kao i u dosadašnjim delima, svoje humanističke i liberalne životne stavove iskazuje kroz teskt koji izgovaraju njegovi likovi. Opera "Tako čine sve" nastala je u poznijim stvaralačkim godinama autora, kroz razigranu i rafiniranu muziku, kakvu je samo Mocart stvarao, dočarava nestalnost ljudskih osećanja.

 

Skeptični filozof, Don Alfonso, sklapa opkladu sa mladićima Guljelmom i Fernandom, uveravajući ih da će ih njihove dragane prevariti i izneveriti. Alfonsko uz pomoć sluškinje Despine i prepredene i lukave igre nagovara na neverstvo Fjordiliđi i Dorabelu. Naivne devojke varaju svoje mladiće, sa njima samima, ali prerušenim! Međutim kraj je ipak srećan, jer verne ili neverne-"tako čine sve".

 

foto: Promo

U produkciji Lesli Konig. dirigentsku palicu drži Džejms Levajn, a u ulozi (ne)vernih sestara našle su se Suzana Filips i Izabel Leonard. Njihove izabranike, momke Guljelma i Fernanda glume Metju Polencani i Rodion Pogosov, a  Danijel de Niz našla se u ulozi impulsivne sobarice Despine koja sa Don Alfonsom, koga igra Mauricio Muraro, uspeva da navede Fjordiliđi i Dorabel na neverstvo.

 

foto: Promo

Nećemo da otkrivamo sve, već vas pozivamo da se uputite na blagajne bioskopa Cineplexx Ušće Center gde možete da kupite karte za poslednju operu u okviru programa Metropoliten na bis i ovog subotnjeg popodneva uživate u brilijantnom stvaralaštvu Volfganga Amadeusa Mocarta.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker