priča o običnom čoveku

Još jedna predstava u režiji genijalnog Dejana Dukovskog: Drama zbog koje ćete poželeti da ne napustite pozorište

0
To je savremena priča koja je prepoznatljiva svuda...
foto: Promo
foto: Promo

Na novoj pozorišnoj sceni Dorćol Platz premijerno će 21. septembra biti izvedena predstava PROMETEJEV PUT po drami slavnog pisca Dejana Dukovskog. Dukovski je pozorišnoj i filmskoj publici u Srbiji poznat kao autor komada "Bure baruta", "Mamu mu… ko je prvi počeo…“

 

Dramu "Prometejev put" režira reditelj Milan Nešković, dobitnik nagrade "Ljubomir Draškić Muci" za režiju komada "Bela kafa" u Narodnom pozorištu u Beogradu. Nešković je upravo postavio i komad "Mrešćenje šarana" u Ateljeu 212.

 

U ovoj ambijentalnoj predstavi koja se dešava na više lokacija na Dorćol Platz-u glumci će voditi publiku iz scene u scenu kroz ceo otvoreni i zatvoreni prostor.

 

Junak drame je čovek koji u jednom trenutku krene sam protiv sistema da ispravlja nepravdu, da menja stvari nabolje.Jedna utopijska melodrama o mogućem Hamletu koji umesto da razmišlja - deluje… I taj junak suočen sa problemima postaje na neki način heroj, ali heroj čije su ruke krvave i koji je i sam postao deo zla protiv kojeg se bori. Običan čovek doveden do elementarne opstrukcije zdravog razuma. Ili nepostojeći duh sa sekirom koji kao vihor revolucije kidiše na glavu režima." , kaže Dejan Dukovski

 

Ovu predstavu možete pogledati u Dorćol Platz-u, gde će se na repertoaru naći od 21 septembra sa početkom u 21h 

Karte možete naći u prodajnim mestima Eventim Serbia-a: Bilet servis, Dom omladine, Knjižare Delfi, OMV pumpama i na Dorćol Platz-u.

 

 

makonda-tracker