višestruko nagrađivana

Predstava Balerine na 31. Festivalu internacionalnog alternativnog teatra FIAT u Podgorici

0
Predstava "Balerine" Foruma za novi ples Baleta SNP-a, rađena je u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Studentskog kulturnog centra Novi Sad, režiju i dramaturgiju potpisuje Milena Bogavac, i jedna je od najnagrađivanijih predstava SNP-a.
foto: Aleksandar Ramadanović
foto: Aleksandar Ramadanović

Nova, 156. sezona, započinje gostovanjem predstave "Balerine" na 31. Festivalu internacionalnog alternativnog teatra "FIAT", u Podgorici, 10. septembra 2016.

 


Predstava "Balerine", iako otkriva težinu i tajne baletske profesije, nije samo predstava o baletu. Ona nas poziva da ponovo razmišljamo o "drugoj strani medalje", o svemu onome što se događa oko nas i što nije vidljivo na prvi pogled. Poziva nas da na isti način uradimo ono najteže – pogledamo u različite medalje u nama...", I. Lukateli, "Politika"



Podgorički festival traje od 8. do 15. septembra a "koncept je stvoren iz želje da se otvori potpuno novi prostor za razmjenu umetničkih vrednosti. FIAT je nastao iz originalne potrebe da se postojeća umetnička energija transformiše u osobenost, u pokretačku masu koja dodiruje krajnje granice u pozorištu, ruši stare i ispituje nove modele scenske ekspresije, a sve iz temelja profesionalnog i klasike."

 

foto: Miomir Polzović


Publika će imati priliku da predstavu pogleda u Velikoj sali KIC "Budo Tomović", s početkom u 20 časova.

Pre učešća u Podgorici, "Balerine" su učestvovale na 20. Festivalu koreografskih minijatura, u Beogradskom dramskom pozorištu, 15. juna 2016. godine, a nastup u Podgorici biće 38. izvođenje ove višestruko nagrađivane predstave.

makonda-tracker