Uzajamna gostovanja Bitef teatra i pozorišta Dezso Kostolanyi

0
Bitef Teatar gostuje od 16. do 20. februara u pozorištu Deže Kostolanji u Subotici sa predstavama Kako se pravi Milka reditelja Žanka Tomića, Fake porno rediteljke Jelene Bogavac, Džeki Medeja reditelja Bojana Đorđeva i Paranoia šik koreografkinje Isidore Stan
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

U martu, pozorište Deže Kostolanji takođe će sa četiri svoje predstave gostovati u Beogradu. To su predstave Urbi et orbi, Brecht hardcore machine, Turbo paradiso i The Beach reditelja Andraša Urbana.

Reč je o programskom prepoznavanju i uspostavljanju bliske saradnje dva pozorišta koja povezuju slična repertoarska određenja.  

Gostovanje je deo programa Nedelja Bitefa u... koji se odnosi na repertoarsko prezentovanje Bitef teatra u pozorištima u regionu.

Na ovaj način Bitef započinje saradnju sa regionalnim centrima bitefovskog tipa, odnosno pozorišnim institucijama koje neguju eksperimentalno, moderno i avangardno u svom repertoarskom izrazu.

Uz predstave, 19. februara u Subotici biće organizovana  tribina Uticaj Bitefa na domaću produkciju s ciljem da upotpuni poznavanje ideje Bitef festivala i Bitef teatra – ideje savremenih pozorišnih tendencija.

makonda-tracker