Frida Kalo ponovo na sceni Madlenianuma

1
Nakon kraće pauze najizvođenija predstava Opere i teatra Madlenianum, drama Frida Kalo, ponovo će biti na redovnom repertoaru ove kuće.
foto: promo
foto: promo

Komad Frida Kalo režirala je Ivana Vujić, a premijerno je izveden 28. marta 2006. godine na sceni Bel Etage, a potom je zbog velikog interesovanja prebačen na Malu scenu. Ova drama izvedena je 43 puta i zauzima poziciju najizvođenije predstave teatra i opere Madlenianum. Poslednji put je publika imala priliku da je vidi šestog juna prošle godine, nakon čega je glumica Vanja Milačić otišla na porodiljsko odsustvo. Iz istih razloga, mesec dana ranije predstavu je napustila glumica Vanja Ejdus, a uloge koje je ona nosila preuzela je mlada i veoma popularna glumica Ivana Jovanović, koju publika trenutno ima priliku da gleda u seriji Greh njene majke.

U obnovljenoj drami ulogu mlade Fride ponovo preuzima Vanja Milačić. Predstava koja je urađena po drami Sanje Domazet ponovo je na repertoaru poznatog pozorišta u četvrtak, četvrtog februara, sa početkom u dvadeset časova.

Priču o čuvenoj meksičkoj slikarki publici će preneti, pored već spomenutih umetnica sledeća glumačka podela: Dobrila Stojnić u ulozi stare Fride, Slobodan Beštić kao Dijego Rivera, Zoran Ćosić u roli Lava Trockog, Igor Ilić kao Giljermo Kalo, Bojan Dimitrijević koji tumači Boga, a kao slikar u predstavi se pojavljuje Kosta Bunuševac, koji potpisuje i scenografiju. Kostimograf je Dušica Knežević, a koreograf Dunja Mahorčić.

Nakon štampanja dnevnika čuvene meksičke slikarke Fride Kalo i istoimenog filma sa Selmom Hajek u glavnoj ulozi, slava ove meksičke slikarke postaje ogromna o čemu svedoči i broj zainteresovanih posetilaca Madlenianuma.

makonda-tracker