Mamma Mia! pretekla Briljantin

0
Originalni mjuzikl Mamma Mia!, koji 29. juna dolazi u Beogradsku arenu, zvanično je postao 12. najduže igrani pevačko-plesni spektakl u istoriji Brodveja i našao se ispred čuvenog Brilijantina
foto: promo
foto: promo

Mamma Mia! je pretekla i hitove: Eni, Hello, Doli, Kabare, My fair Lady, ostvarivši najveću zaradu tokom osam nedelja izvođenja na Brodveju: milion i 315 hiljada dolara u poslednjoj nedelji 2009. godine.

Internacionalna turneja mjuzikla Mamma Mia! gostovaće u Beogradu prvi put sa ukupno 16 predstava, od 29. juna do 11. jula 2010. u Beogradskoj areni, koja je i organizator ovog spektakla. Više od 42 miliona gledalaca širom sveta pogledalo je ovu predstavu i oduševilo se likovima, ljubavnom pričom i muzikom. Inspirisana pričom i magijom večnih pesama grupe ABBA, spisateljica Ketrin Džonson stvorila je zabavnu priču o porodici i prijateljstvu, koja se odvija u rajskom okruženju osunčanog grčkog ostrva. Tragajući za ocem, ćerka uoči svog venčanja poziva trojicu muškaraca iz majčine mladosti, sa kojima se majka zabavljala na ostrvu pre 20 godina. U predstavi se uživo izvode 22 hita grupe ABBA, uključujući numere: Chiquitita, Dancing Queen, I Have A Dream, Knowing Me Knowing You, The Winner Takes It All, Super Trouper, Take A Chance On Me i Voulez Vouz.

Grupa ABBA zvanično će ući u Rokenrol hol slavnih 15. marta na ceremoniji u hotelu Valdorf Astorija u Njujorku. Bendu ABBA tog dana će se pridružiti i izvođači: Genesis, The Stooges, The Holies i Džimi Klif.

makonda-tracker