Pilerovi i Marko Pavlović u Narodnom pozorištu

0
Kao specijalni gosti Opere Narodnog pozorišta, u okviru matine predstave operete Johana Štrausa Slepi miš, na Velikoj sceni u nedelju 24. januara u 12 časova pojaviće se pobednici serijala TV Pink Ja imam talenat, muzički ansambl Pilerovih, kao i finalista ist
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Oni će deo svoga repertoara i talenta predstaviti operskoj publici kao gosti na balu kod Orlovskog, na kome se inače prikazuju numere različitog žanra i pojavljuju izvođači koji neretko nemaju mnogo dodirnih tačaka sa operskom umetnošću.

Direktor Opere Narodnog pozorišta Dejan Savić uveren je da će se gosti osećati kao kod kuće među svojim kolegama i talentima kojim opera ne oskudeva. Predstava Slepi miš jedna je od najpopularnijih na repertoaru naše opere, na kome se nalazi dugi niz sezona. Ovu poslednju postavku režirao gost iz Bugarske Plamen Kartalov a za pultom će se nalaziti Zorica Mitev – Vojnović. Pored hora i orkestra Narodnog pozorišta, nastupaju solisti Sanja Kerkez, Ivanka Raković, Željka Zdjelar, Aleksandar Dojković, Predrag Milanović, Darko Đorđević, Ljubomir Popović, Branislav Kosanić i glumac Andreja Maričić.

Podsećamo da je u istoj opereti pre izvesnog vremena nastupio i voditelj i zaštitno lice Pinka, Slavko Beleslin, što je izazvalo ogromnu pažnju kako stručnjaka tako i publike. Kako nezvanično saznajemo, Marko i Slavko mogli bi se, već krajem januara, naći u grupi polaznika operskog studija Borislav Popović koji vode eminentni stručnjaci operske umetnosti kod nas.

makonda-tracker