Drama o Mirjani i ovima oko nje u JDP-u

0
U JDP-u počele probe komada Drama o Mirjani i ovima oko nje Ivora Martinovića u kome glavnu ulogu igra Mirjana Karanović
Foto: Marko Sovilj
Foto: Marko Sovilj

Drama o Mirjani i ovima oko nje je dirljiva, uzbudljiva i nežna drama o ženama i onima oko nje, o ćerkama, majkama, bakama, drugaricama, muževima bivšim i sadašnjim, a sve to iz pera mladog, duhovitog, senzibilnog muškarca – Ivora Martinića.

Ivor Martinić je apsolvent na Odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Piše dramske tekstove, poeziju, prozu, scenarija za filmove. Tekstovi su mu prevedeni na francuski, engleski, španski, norveški i slovenački. Za dramu Jednostavno: (nesretni) nagrađen je Nagradom Marin Držić, a za dramu Ovdje piše naslov drame o Anti je dobio nagradu Fabriqué en Croatie društva REZ. Drama je izvedena na Hrvatskom radiju, prevedena je na francuski i engleski i predstavljena je i na svetskom festivalu mladih dramskih pisaca World Interplay 2007. u Australiji. Praizvedbu je imala na sceni Gradskog kazališta mladih u Splitu.

Rediteljka predstave Drama o Mirjani i ovima oko nje je Iva Milošević koju publika JDP-a veoma dobro zna po uspešnim režijama dela savremenih evropskih i svetskih pisaca Marka Rejvenhila Shopping&Fucking, Sare Kejn Fedrina ljubav i Nila Labjuta Razvaljivanje. Kostimograf je Maja Mirković, kompozitor Vlada Pejković. U predstavi igraju: Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić, Marko Baćović, Anđelika Simić, Feđa Stojanović, Cvijeta Mesić i Bojan Lazarov.

Praizvedba Drama o Mirjani i ovima oko nje planirana je za februar 2010. godine na sceni Teatra Bojan Stupica.

 

makonda-tracker