Dvorski ne peva na Novogodišnjem gala koncertu

0
Tradicionalni Novogodišnji gala koncert biće održan 13. januara u Narodnom pozorištu u Beogradu, a umesto čuvenog tenora Petera Dvorskog, koji je bolestan, nastupiće Rumen Dojkov. Na scenu že posle duže pauze ponovo izaći i primadona Radmila Bakočević.

U sredu, 13. januara u 21 sat, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta biće održan tradicionalni Novogodišnji operski gala koncert. Orkestrom diriguju Johanes Harnajt, Zorica Mitev-Vojnović, Dejan Savić, Ana Zorana Brajović, Đorđe Pavlović. Reditelj je Ivana Dragutinović, a scenograf Aleksandar Zlatović.

Na programu su arijei dueti iz poznatih opera, opereta, napolitanske pesme, dela kompozitora Đ. Pučinija, Đ. Verdija, J. Štrausa, Ž. Bizea, F. Čilea, Ž. Ofenbaha, A. Dvoržaka, R. Leonkavala...

Zbog bolesti publika neće imati prilike da čuje tenora Petera Dvorskog, a umesto njega gost koncerta biće bugarski tenor Rumen Dojkov koji je dobro poznat našoj publici. Zanimljivo je da se Dojkov kandidovao za Ginisovu knjigu rekorda te je za 46 dana turneje ulogu Radamesa u operi Aida pevao 43 puta. 

Nakon više godina na koncertu će pevati i jedna od najvećih primadona srpske opere Radmila Bakočević, a na koncertu učestvuju Solisti, Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

makonda-tracker