Balet "Ko to tamo peva" u čast Dragana Gage Nikolića

0
11. aprila na Velikoj sceni Beogradskog narodnog pozorišta biće izvedena baletska predstava nastala prema kultnom filmu.
foto: Press
foto: Press

Libreto za ovu predstavu urađen je na osnovu scenarija istoimenog filma Dušana Kovačevića, na muziku Vojislava Vokija Kostića, i u koreografiji i režiji Staše Zurovca.

Atraktivna postava, u kojoj nema glavnih i sporednih uloga, vrhunska muzika bez koje predstava ne bi bila tako posebna, odlična koreografija i režija kroz koju je predstavljen naš mentalitet, samo su neki od detalja koji su joj odavno obezbedili kultni status.
Zahvaljujući svojoj univerzalnoj niti, ovaj balet premijerno izveden 22. decembra 2004. godine, razumela je i zavolela ne samo naša, nego i publika na
dosadašnjim brojnim gostovanjima u regionu, Evropi i širom sveta.

U čuvenom filmskom ostvarenju „Ko to tamo peva“ iz 1980. godine, u režiji Slobodana Šijana, Nikolić je maestralno odigrao ulogu Šlager pevača.

U ponedljak 11. aprila u 19:30 časova biće izveden balet “Ko to tamo peva" naVelikoj sceni,posvećen nedavno preminuloj glumačkoj legendi Draganu Nikoliću (1943-2016).
 

makonda-tracker