Ronald Savković gost u baletu Labudovo jezero

0
U sredu, drugog decembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u 19.30, biće izveden balet P. I. Čajkovskog Labudovo jezero, a u glavnim ulogama nastupiće Mila Dragičević i Ronald Savković, gost iz Berlina.

Ronald Savković, dobro poznat beogradskoj publici, nastupao je u Narodnom pozorištu u predstavama Don Kihot, Žizela i Labudovo jezero. Saradnja sa velikim koreografima i široki dijapazon uloga omogućili su ovom umetniku gostovanja širom sveta i karijeru internacionalne zvezde.

U predstavi učestvuje celokupni ansambl i solisti Baleta. Orkestrom Narodnog pozorišta dirigovaće Ana Zorana Brajović.  Solisti: Mila Dragičević, Ronald Savković k.g., Milan Rus, Tamara Ivanović, Bojana Žegarac, Jovica Begojev.

Ronald Savković, prvak baleta Državne opere iz Berlina, baletsku školu HNK završio u Zagrebu 1989. Usavršavao se u Budimpešti, a prvi angažman imao kao solista u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru i stalni gost u HNK u Zagrebu. Od 1995. bio je prvak baleta HNK u Zagrebu, a od 1998. prvak baleta Državne opere u Berlinu gde igra glavne uloge u predstavama: Labudovo jezero (P. Bart), Žizela (P. Bart), Uspavana lepotica (R. Nurejev), Kopelija (I. Sertic), Romeo i Julija (P. Bart), Don Kihot (P. Bart), Silfide (M. Fokin), Bajadere (V. Malahov prema Petipa)…

 

makonda-tracker