350. izvođenje

Neki to vole vruće - Dvostruki jubilej u Pozorištu na Terazijama!

0
27. decembra mjuzikl Pozorišta na Terazijama Neki to vole vruće koji je u originalnoj režiji postavila Soja Jovanović, a koji su obnovili glumci Svetislav Bule Goncić i Rade Marjanović, proslaviće dvostruki jubilej: 25 godina od premijere i 350. izvođenje.
Neki to vole vruće, foto: Story arhiva
Neki to vole vruće, foto: Story arhiva
Merlin Monro


Puslicu Ivana Mihić Bojana Stefanović, I vana Jovanović
Ivana Popović Bojanom Stefanović

Ljiljana Šljapić/Ljiljana Stjepanović Bata Paskaljević  Janoš Tot Dejan Pajović/Dragan Vujić Vujke Vladan Savić

Rade Marjanović Svetislav Bule Goncić Veselin Stijović

Sojinoj Miljenka Štambuka Snežana Zablaćanski Miodrag Tabački

Zinaida Dedakin Božidar Stošić Miroljub Turajlija Milan Antonić Vesna Šouc

Izvod iz pozorišnih kritika:

Iskusna rediteljska ruka Soje Jovanović umela je da precizno dozira i međusobno preplete sve elemente neophodne za mjuzikl. Jovanovićeva je sa merom gradila spektakularne ansambl scene u kojima su učestvovali balet, glumci i hor Pozorišta na Terazijama…. I ovog puta pokazalo se da je mogućno ostvariti pitku i zabavnu predstavu ukoliko svi njeni sudionici ispune zadatke savesno i profesionalno.
(Radomir Putnik, Politika, 07.01.1991.)

Kada se suočite sa interpretacijama Svetislava Goncića i Ivane Mihić, a uz njih celog glumačkog i baletskog ansambla u pouzdanoj režiji Soje Jovanović, utisak je ne samo povoljan nego prelazi i u zadovoljstvo koje briše mnoge rezerve… Soja Jovanović je insistirala das vi učesnici svoje zadatke ispune na profesionalnom nivou i do kraja, u duhu koreografije i opšteg koncepta predstave. Naizgled, to je tako malo i normalno, ali u našim prilikama to je veoma mnogo i pravo je iznenađenje kako su svi to prihvatili! “Neki to vole vruće” u ovoj varijanti može da izdrži scenska poređenja sa sličnim spektaklima na drugim scenama…
(Petar Volk, Ilustrovana politika, 22.01.1991.)
makonda-tracker