Marko Živić kao Vudi Alen

Predstava Sviraj to ponovo Sem, rađena po komadu Vudija Alena, biće premijerno odigrana 28. novembra na Velikoj sceni BDP-a, a u ovoj urnebesnoj komediji o osvajanju ženskog srca glavnu ulogu igra Marko Živić
0
1 / 9 Foto: Luka Šarac

U Beogradskom dramskom pozorištu u toku su finalne probe predstave Sviraj to ponovo Sem koju režira mladi reditelj Marko Manojlović. U pitanju je romantična komedija o Alenu Feliksu, neurotičnom filmskom kritičaru koji posle traumatičnog razvoda pokušava da izlazi sa drugim ženama. Međutim, pošto nema sreće u ljubavi, njegov idol Hemfri Bogart pojavljuje se u vidu duha kao savetnik u igrama zavođenja. Po ovoj drami, 1972. godine snimljen je istoimeni film sa Vudijem Alenom i Dajanom Kiton u glavnim ulogama, a u ovim rolama u predstavi će se oprobati Marko Živić i Ljubinka Klarić.

- Vudi Alen predstavlja jednog od najkontroverznijih i možda najvažnijih umetnika današnjice, a Alana koga igram napisao je u velikoj meri po svom liku. To je čovek koji ima zavidnu mentalnu snagu, ali pokazuje nesvakidašnju zbunjenost prema ženama i potpuno rastrojstvo nakon razvoda. Zanimljivo je da će se na putu do svoje srodne duše spanđati i sa ženom svog najboljeg prijatelja koji mu je pomagao da prebrodi krizu - priča s osmehom glumac koji ne krije oduševljenje što igra u ovoj predstavi.

Ostale uloge tumače: Sena Đorović, Ivana Nikolić, Dragan Petrović Pele i Ivan Tomić.

Jelena Kulović

makonda-tracker