Sopran Vjera Adžić za decu iz Svratišta

0
Na drugom koncertu jesenjeg dela humanitarnog ciklusa koji su Gradska opština Stari grad i Centar lepih umetnosti Guarnerius pokrenuli sa željom da pomognu dečijem Svratištu u Krfskoj ulici u Beogradu, 12. novembra predstaviće se mlada umetnica Vjera Adžić
foto: promo
foto: promo

Uz klavirsku saradnju Tatjane Drobni, na koncertu će nastupiti i bas-bariton Aleksandar Novaković, a bariton Vladimir Dinić će izvesti kompozicije Jošinaa Nakade, japanskog autora čija dela do sada nisu izvođena kod nas.

Na programu su: Pergolesi, Vivaldi, Bellini, Nacada, Britten, Marchesi, Obradors, Sarasate.

Vjera Adžić (sopran), rođena je u Kotoru. Pohađala je nižu muzičku školu u Herceg Novom, srednju muzičku školu je završila u Kotoru (odsek za solo pevanje), a zatim upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, odsek za solo pevanje u klasi redovnog prof. Radmile Smiljanić. Specijalističke studije završila je na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Banjaluci, ulogom Serpine iz kamerne opere La Serva Padrona, takođe u klasi prof. Radmile Smiljanić. Kao student učestvovala je na mnogim koncertima, kako na polju kamerne muzike (Dvoržakovi, Bramsovi dueti u Ruskom domu u Beogradu, u Galeriji SANU-a itd.), tako i kao samostalni umetnik. Tokom studija i po njihovom završetku, Vjera je bila aktivan član Akademskog hora Collegium Musicum i Akademskog hora Obilić. Često je nastupala i kao solista u oba ansambla i pevala je na mnogobrojnim muzičkim festivalima širom Evrope, kao i u bivšim jugoslovenskim republikama. Član je hora Radio televizije Srbije.

makonda-tracker