Program 29. Borinih pozorišnih dana u Vranju

0
Ovogodišnje izdanje Borinih pozorišnih dana biće održano od 21. do 26. oktobra u Pozorištu Bora Stanković, u Vranju, a u glavnom programu biće igrano šest predstava
foto: promo
foto: promo

- Ove godine festival će trajati šest dana pod devizom Manje, a više koja ukazuje na nameru organizatora i selektora da, na uštrb kvantiteta, poboljšamo kvalitet manifestacije. Po prvi put pored Glavnog programa, imamo bogat Prateći program. Borini pozorišni dani, najvažnija kulturna manifestacija u Vranju, po prvi put neće koštati poreske obveznike ni dinara jer smo celokupan budžet uspeli da obezbedimo od sponzora i donatora. Takođe po prvi put, festival ima i svoj statut - kaže Nebojša Cvetković, direktor Pozorišta Bora Stanković koji je i organizator festivala.

Glavni program

Sreda, 21. oktobar, u 20h

Tako je moralo biti, Branislav Nušić (JDP, Beograd) - režija: Egon Savin

Četvrtak, 22. oktobar, u 20h

Švabica, Laza Lazarević (JDP, Beograd) - režija: Ana Đorđević

Petak, 23. oktobar, u 20h

Pomorandžina kora, Maja Pelević (Atelje 212, Beograd) - režija: Goran Marković

Subota, 24. oktobar, u 20h

Muška stvar, F.K. Krec (Atelje 212, Beograd) - režija: Miloš Lolić

Nedelja, 25. oktobar, u 20h

Došljaci, Milutin Uskoković (Narodno pozorište, Užice) - režija: Aleksandar Saša Lukač

Ponedeljak, 26. oktobar, u 20h

Prljave ruke, Žan Pol Sartr (Pozorište Bora Stanković, Vranje) - režija: Miloš Jagodić

U okviru Pratećeg programa biće emitovani video snimci predstava nastalih prema delima Borisava Stankovića (iz kolekcije Muzeja pozorišne umetnosti Srbije), održaće se promocije knjiga, kao i izložbe iz oblasti pozorišne umetnosti.

Prema izboru publike, i ove godine će biti dodeljene Nagrada za najbolju predstavu i Nagrada za najboljeg glumca/glumicu. Sponzori nagrada su BAT i Komercijalna banka.

Moto 29. Borinih dana glasi Ženska stvar? i ukazuje na temu predstojećeg festivala – emancipacija žena u konzervativnom društvu.

makonda-tracker