Rundek ponovo u Sava centru

0
Predstava Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Brod za lutke, za koju je muziku radio Darko Rundek, biće izvedena 18. i 19. septembra u okviru 43. Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala (Bitef), u velikoj dvorani Sava centra
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Darko Rundek nastupiće u oba izvođenja predstave Brod za lutke u Sava centru. To će Rundeku biti prvi nastup u predstavi, od premijere u septembru prošle godine u SNP-u, i povratak u Sava centar gde je u decembru održao sjajan koncert pre prepunom velikom dvoranom. Mračna bajka o odrastanju Brod za lutke spisateljice Milene Marković, u režiji Ane Tomović, na ovogodišnjem Sterijinog pozorju proglašena je najboljom predstavom, a Rundek je dobio nagradu za originalnu scensku muziku. SNP je u novembru objavio CD Brod za lutke, koji je Rundek snimio u studiju sa glumcima i muzičarima iz predstave.

- U Brodu za lutke songovi povezuju scene iz raznih perioda života glavne junakinje ozračene nekom od (poznatih) bajki koja ih učini opasno realnijima. Zato je, većinom, svrha muzike da opusti tu opasnost. Da je songovi, nekako, naslikaju bojama pomalo starinski ilustrirane knjige bajki. Namera je jasna iz Mileninih uputa o sastavu benda: flauta, gitara, harmonika i bubnjevi kojima smo dodali kontrabas. Skoro sve muzičke ideje su izašle tokom prva dva čitanja. Nekom srećom su, čini mi se na prvi pogled asimetrtični stihovi našli prirodnu formu pevane pesme – kaže Rundek.

makonda-tracker