Unkovski ponovo u JDP-u

0
U Jugoslovenskom dramskom pozorištu počele probe predstave Kako vam drago Vilijama Šekspira u režiji Slobodana Unkovskog
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Reditelj Slobodan Unkovski počeo je sa probama predstave Kako vam drago Vilijama Šekspira. Kako vam drago je pastoralna komedija sa višestrukim zapletom, koja govori o ljubavi, izdaji i spoznaji, o bekstvu iz zamršenog i mračnog dvorskog života u pastoralnu Ardensku šumu, u kojoj se porodični i ljubavnički sukobi i nesporazumi srećno raspliću.

U glumačkoj ekipi su: Vojislav Brajović, Nebojša Glogovac, Nikola Đuričko, Nada Šargin, Sonja Kolačarić, Radovan Vujović, Boris Isaković, Marinko Madžgalj, Marko Baćović, Miodrag Radovanović, Dubravka Kovjanić i Milena Predić. Scenograf je Miodrag Tabački, kostimograf Maja Mirković, a kompozitor Irena Popović.

Kako vam drago se prvi put igra na sceni JDP-a, a za 61 godinu postojanja ove kuće izvedene su brojne Šekspirove drame: Kralj Lir (1952. i 1979), Romeo i Julija (1954), Magbet (1956), Ričard III (1961), Hamlet (1962, 1971, 1992. i 2005), San letnje noći (1964), Otelo (1977), Vesele žene vindzorske (1993), Troil i Kresida (1994) i Mletački trgovac (2004).

Na sceni JDP-a Slobodan Unkovski je režirao drame: Hrvatski Faust Slobodana Šnajdera, Pozorišne iluzije Pjera Korneja, Bure baruta Dejana Dukovskog, Galeb A.P. Čehova, Šine i Brod za lutke Milene Marković.

Probe predstave Kako vam drago su počele prvog septembra, a premijera će biti u novembru na Velikoj sceni Ljuba Tadić.

makonda-tracker