Završen Tvrđava Teatar u Smederevu

U Smederevu je koncertom ansambla Renesans završen prvi ambijentalni pozorišni festival Tvrđava teatar, koji se ove godine održavao pod sloganom Odisej se vratio
0
1 / 2 Foto: Vladimir Šporčić

Ispod bedema Smederevske tvrđave, žiri u sastavu Đurđija Cvetić, kao predsednica žirija, mr Nemanja Ranković i Goran Golovko, nagradu za najbolju žensku ulogu dodelio je Mariji Medenici za ulogu Tamare u predstavi Godo na usijanom limenom krovu u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Plaketa za najbolju mušku ulogu dodeljena je Miliji Vukoviću za ulogu Dunda Maroja u predstavi Dundo Maroje Marina Držića, u izvođenju Kruševačkog pozorišta. Nagrada za najbolju režiju na festivalu dodeljuje se Andrašu Urbanu za režiju predstave Bura Viljema Šekspira u produkciji Narodnog pozorišta Niš. Najbolja predstava prvog festivala Tvrđava teatar dodeljuje se Teatru Titanik iz Nemačke za predstavu Odiseja, čija glumačka ekipa nije prisustvovala dodeli nagrada, pa će im nagrada biti uručena naknadno u nemačkoj ambasadi.

Prvi festival Tvrđava teatar u Smederevu završen je s pozitivnim utiscima - program festivala ispratilo je oko 20.000 gostiju, a sjajne reakcije publike i fascinantna tvrđava najavili da će Smederevo dobiti značajan festival u regionu.

Danilo Mašojević

makonda-tracker