BDP na Ohridskom letu

0
Beogradsko dramsko pozorište gostuje od 12 do 16. avgusta na 49. Ohridskom letu sa predstavom Ćeif Mirze Fehimovića u režiji Egona Savina gde igraju Dušanka Stojanović, Ljuba Bandović, Nebojša Ljubišić, Radmila Tomović, Sandra Bugarski, Lako Nikolić, Slobodan

Ovo je inače najznačajnija letnja kulturna manifestacija u Makedoniji, koja je počela 12. jula gala koncertom slavnog italijanskog kompozitora Enija Morikonea sa Simfonijskim orkestrom Budimpešte, a traje do 20. avgusta i nudi raznovrstan pozorišni, muzički i likovni program, uključujući predstave Harisa Pašovića, Roberta Vilsona i Egona Savina, te koncerte pijaniste Borisa Berezovskog, makedonskog multiinstrumentaliste Dragana Dautovskog i džez muzičara Džordža Bensona i Lerija Vučkovića iz SAD.

Prema navodima organizatora 49. Ohridskog leta, tradicionalni festival trebalo bi da predstavi Ohrid kao grad makedonske, evropske i svetske kulture.

Pozorišni program Ohridskog leta je počeo 13. jula Šekspirovim delom Bura, u režiji Vladlena Aleksandrova i izvođenju bugarskog Dramsko-lutkarskog teatra Konstantin Veličkov iz Pazardžika, a obuhvatiće i predstave iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije, Turske...

Beogradsko dramsko pozorište izvodi svoju predstavu 15. avgusta, a svečano zatvaranje Ohridskog leta je 20. avgusta koncertom Ujedinjenog evropskog kamernog orkestra, koji će nastupiti u dvorištu crkve Sv. Sofija sa lautistom i gitaristom Edinom Karamazovim.

makonda-tracker