Pozorišni spektakl Ginkgo na Kalemegdanu

Trupa Antagon teatra iz Nemačke održaće pozorišni spektakl Ginkgo 25. jula u 21:00 čas u Donjem gradu Kalemegdanske tvrđave
0
1 / 2 Foto: Promo

U futurističkoj predstavi koju će izvesti na Belefu izvođači se bave aktuelnim problemima mogućnosti nuklearnog rata i njegovim potencijalnim katastrofalnim posledicama. Predstava problematizuje pitanje da li nečiji egoizam i destrukcija, kao deo šireg plana, mogu da se postave iznad afirmacije života i digniteta čovečnosti i poštovanja prirodnog okruženja svakog od živih bića, a posebno čoveka.

Ginkgo je produkcija na otvorenom, brzog tempa, sa prostorom za pesničke i senzibilne momente, ali i sa vatrom, visećim performansima, živom muzikom. Antagon Theateraktion rade sa izvođačima iz celog sveta, aktivirajući čula publike svojim glasovima i telima, kroz muziku, akrobacije i improvizaciju, igrajući na štulama, sa vatrom, sve umotano u skulpturne bine koje se prave na samom mestu.

Cena karte za spektakl Ginkgo je 500 dinara, a prodajna mesta su Bilet servis i mesto dešavanja - Kalemegdan, Donji grad.

makonda-tracker