Bitef teatar: Kolaž izabranih predstava

0
Na sceni Bitef teatra 8. juna 2014. godine, beogradska publika imaće priliku da premijerno vidi kolaž izabranih predstava iz sezone 2013/14, kompanije Mistik Balet.

Predstave sadrže eksperte radova svetskih koreografa (Lauren Edson, Sergei Vanaev, Gabrielle Lamb), uključujući i premijeru predstave Gorana Subotica, specijalno rađenu za Evropsku turneju 2014.

Labudovo jezero, originalna koreografija Sergeja Vanaeva, scenski prerađena od strane Gorana Subotića, namenjeno je savremenoj publici, zadržavajući suštinu koju je Čajkovskovski osmislio, zajedno sa elementom začaranih ljudi labudova, ali pored toga, razvija i unikatnu priču koja akcenat stavlja na akorde svojstvene ljudskoj prirodi.

Karmina Burana, originalna koreografija Sergeja Vanaeva, scenski preradnjena od strane Gorana Subotica, je splet priča iz burletskog zivota baziranog na srednjovekovnoj poeziji, insprisanoj zadovoljstvom, tugom boema, kocke i strasti, - muzika komponovana od Carl Orff.

Programi Sunce i čelik i Imaginarna ljubav originalne su koreografije Lauren Edson, scenski preradnjene od strane Gorana Subotića. Dve emocionalne, dirljive i romanticne priče prikazane kroz paletu pokreta umetnički izvajanih tela. Koristeci tehničku kao i atletsku zahtevnost, kroz natprirodnu kontrolu ispoljavaju primitivno a u isto vreme veoma kompleksno duhovno stanje ljudkog bića.

Jedinstvenost kompanije Mistik Balet ogleda se u artistički unikatnom pristupu, i neverovatnom talentu mladih umetnika koji omogućuju da svako delo bude blisko-razumljivo publici, izazivajuci talase emocija. Svaki pokret proizilazi iz snaznog osecaja strasti isprepleten sa ljudskim nagonima i instinktom.

U jednom od svojih kritika, poznati Nujorski magazin Nujork Tajms, ocenio je Mistik Balet kao Jedno malo mesto a vrhunski balet, (One little village but Top-Norch Ballet, New York Times)

Mistik ballet, pod rukovodstvom artističkog direktora Gorana Subotića, svojim prisustvom i posvecenošću umetnosti i kulturi priznati su kako u SAD-u, tako i širom sveta.

Gospodin Subotić je nagradjen javnim priznanjem od strane države Konektikat.

U znak priznanja za tekući doprinos kulturnom i umetnickom životu regiona. Izuzetni talenat i kreativni genije Goran Subotić i Mistik Balet, doneli su novu dimenziju lepote našoj zajednici i državi - uručena je plaketa od strane Susan Bysiewicz, sekretara drzave Konektikat.

makonda-tracker