Predstava Stid 28. maja u Pozorišnom klubu Zeleno zvono

0
U sredu, 28. maja, u Pozorišnom klubu Zeleno zvono, biće održana predstava Stid. Ovo je predstava koja podseća na iskonsko ljudsko dostojanstvo. Ono je danas potisnuto, diskreditovano i suvišno, ali zato zatičemo svet ispunjen besmislom i depresijom. U ovoj pr
Predstava Stod, foto: Promo
Predstava Stod, foto: Promo

Predstavu je režirao Božidar Mandić, a igraju Dragana Jovanović, Uroš Vukša, Predrag Mitrović, Nina Vasić, Katarina Jovanović, Božidar Mandić.

Porodica bistrih potoka naša je najstarija eko-umetnička komuna. Nakon predstave sledi kratki dokumentarni film Šumes i razgovor sa rediteljem.  Predstava počinje u 20h, a ulaz je besplatan.

U četvrtak, 29. maja od 19h biće održana tribina u okviru završne faze međunarodnog projekta Evaluacija projekata podržanih od strane EU, programa i kulturnih politika usmerenih ka promociji kulturne raznolikosti i interkulturnog dijaloga u Jugoistočnoj Evropi.

U okviru ovog projekta, koji su 2012. godine pokrenule organizacije Multimedia iz Skoplja,  Akcija iz Sarajeva i Kulturdokumentation iz Beča, sprovedeno je mapiranje i istraživanje instrumenata kulturnih politika, strategija i velikog broja projekata koji se bave interkulturnim dijalogom u šest zemalja u regionu (Makedonija, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Austrija). Nalaze ovog istraživanja prezentovaće  istraživači i članovi projektnog tima dr Violeta Simjanovska (Multimedia, Skoplje) i Goran Tomka (Fakultet za sport i turizam, Novi Sad), a na tribini će govoriti i Snežana Ilić (Centar za razvoj civilnog društva, Zrenjanin) i Jelena Mihajlov (KulturKick Creative Productions, Zrenjanin).

TAGOVI: predstava123
makonda-tracker