Dani makedonske kulture: Ljubavnik velikog stila u Narodnom pozorištu

0
U sklopu manifestacije Dani makedonske kulture u Beogradu, na maloj sceni Narodnog pozorišta Raša Plaović, 15. maja od 20 časova, održaće se predstava Ljubavnik velikog stila, dramskog studija iz Tetova, prema adaptaciji Reja Kunija.

Gradeći događaj na opšte poznatoj istini da je ljudska slabost obavezni pratilac svake individue, samo je pitanje koliko ko uspeva da je drži pod kontrolom, Rej Kuni napisao je uzbudljivu priču o ličnostima koje su se igrom slučaja našle u kovitlacu gotovo neverovatnih okolnosti.  

Ljubavnik velikog stila je često veliki izazov za režisere i jedna od omiljenih komedija kod publike širom sveta.  Priču o taksisti koji živi dvostruki život sa dve žene, balansira i gubi niti svojih laži, beogradskoj publici predstaviće ovoga puta glumci Dramskog studija u Tetovu, u režiji Igora Bačoskog.

Svesni da živimo u vremenu u kome je laž često "stvarnija" i prihvatljivija od istine, svedoci smo da su normalna objašnjenja za očigledne obmane uzaludan napor u razumevanju suštine života. Ostaje nam smeh kao poslednja, a možda i jedina odbrana od sumorne svakodnevice.

Pozorište je kutija puna emocija, mesto gde se otvoreno govori o nagonima, željama i istinama, otkrivaju skrivene istine i čuvaju tihe istinske tajne na vrhuncu uzbuđenja. Idealan način za beg od stvarnosti.

 

makonda-tracker