Beogradsko dramsko pozorište: Nagrada na Marulićevim danima u Splitu

0
Komad Moj sin samo malo sporije hoda Ivora Martinića, u režiji Predraga Stojmenovića, Beogradskog dramskog pozorišta osvojio je dva priznanja na sinoć završenim 24. Marulićevim danima u Splitu.
Predstava Moj sin, Promo foto
Predstava Moj sin, Promo foto

Žiri u sastavu: Alja Predan, Nina Mitrović, Snježana Sinovčić Šiškov, Miloš Latinović i Dino Mustafić dodelio je Nagradu Marul za glumačko ostvarenje Milošu Bikoviću, a priznanje za najbolji savremeni dramski tekst izveden na Festivalu Ivoru Martiniću za dramu Moj sin samo malo sporije hoda, u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta.

- Miloš Biković, glumac je iznimnog i neupitnog dara. Kreira ulogu veštinom svoje igre čime upisuje dodatnu dimenziju liku Branka u predstavi Moj sin samo malo sporije hoda- navodi se u saopštenju žirija.

Između ostalog, žiri je naveo da delo Ivora Martinića poseduje čvrstu dramsku strukturu unutar koje psihološki razrađeni likovi koegzistiraju jedan s drugim.

- Martinić kreira dramu pred nama, na sceni, a ne izvan nje- obrazložio je žiri.

Inače, najbolja predstava Festivala je Sada je, zapravo, sve dobro, autorski projekat Olje Lozice u izvedbi ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, a autorka je dobila i priznanje za najbolju režiju.

Ovo je prvo gostovanje BDP-a u Splitu posle 30 godina, a predstava je, u sklopu mini turneje po Hrvatskoj, odigrana i u Zagrebu, u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

 

makonda-tracker