U Njujorku odrzana premijera predstave Džeki i Merilin u režiji Sanje Bestić

0
Mlada rediteljka je hrabro uzela temu kojom se ni jedan reditelj u Njujorku nije bavio. Prvi put, kao svetsku premijeru predstavila je kontraverzan komad inspirisan istorisjkim ličnostima koje i pedeset godina nakon smrti intrigiraju, inspirišu i na svetskom n
Džeki i Marilin, foto: promo
Džeki i Marilin, foto: promo

Šta se zapravo desilo u ljubavnom trouglu najpoznatijeg predsednickog para Amerike DZ.F.K i njegove supruge Džeki Kenedi i mlade filmske zvezde i starlete Merilin Monro?

Na Tajms Skveru, 42. ulici, srcu pozorišnog distrikta, pozorište Row je bilo popunjeno do poslednjeg mesta. U publici su se pored velike podrške kolega iz Srbije i stare Jugoslavije našili i kolege iz Njujorka, koji su Sanji poželeli sreću pre početka predstave.

Pored Žarka Lauševića, glumačke legende, i Zorana Amara, filmskog reditelja, Sanju je podržala i Mirijana Živković generalni konzul Republike Srbije u Njujorku, modni fotografi koji grade svoju karijeru u Velikoj Jabuci, Marko Krunić i Srđan Kalinić kao i proslavljeni srpski kompozitor Miloš Raičković.

U bekstejdž je ekipi predstave poželeo sreću Đani Ruso, zvezda legendarnog filma Kum, kao i Den Grmaldi, zvevzda tv serije Sopranos, koji je bio Sanjin profesor na prestižnoj školi Le Strazberg. U publici se našla i komičarka Vanda Sajks, kao i Zakari Kvinto koji je kroz predstavu Teslu upoznao i nastavio da prati Sanjin rad.

Zaintersovana da vidi kontroverznu pricu o čuvenom trouglu, premijeri je prisustvovala i čuvena Dr. Ruth, poznatija kao sex lejdi, televizijska zvezda i sex psiholog koja i dalje, u svojim poznim godinama vodi emsiju gde razbija sve tabue vezane za sex.

Na veliko iznenadjenje publike Džeki Kenedi (Lorejn Faris) je mastubrirala na sceni, Merilin (Lella Satie)  se borila za ljubav do smrti, a čuveni predsednik (Aron Matajas) bežao od problema koje je rešavao njegov brat Bobi. Emociju je podržala originalna muzika Aleksandre Kovač i Romana Gorseka koja je publiku dovela do suza.

Koliko je Kenedi porodica zaista prokleta i zbog čega su se nesreća za nesrećom događale i zavijale porodicu u crno, koliko je Džeki bila srećna u svom prefrektnom braku i zašto je žena koja je verovala u ono nesto nađena mrtva nakon pedeset poziva u danu Beloj kuci, njujorška publika ima priliku da vidi svako veče na daskama koje zivot znače na Tajms Skveru u pozorištu Row.

Pisac teksta je engleskinja Seri Grubert, koja sa Sanjom sarađuje četvrti put. Tim je zajedno osvojio četiri nagrade za predstavu Tesla, a za Džeki i Marlin dobili su nominacije za Drama Desk nagradu u Njujorku, kao i za NY Innovative pozorišnu nagradu. 

makonda-tracker