Gradimiru Pankovu dodeljeno priznanje Vip poziva

0
Gradimiru Pankovu, umetničkom direktoru Velikog kanadskog baleta iz Montreala, sinoć je uručena nagrada Vip poziva, koju po četvrti put dodeljuju Beogradski festival igre i Vip mobile.
Dejan Kastelic, Aja Jung i Gradimir Pankov, foto: Promo
Dejan Kastelic, Aja Jung i Gradimir Pankov, foto: Promo

Priznanje je umetniku uručio Dejan Kastelić, direktor/CTO kompanije Vip mobile, nakon izvanrednog nastupa kanadskih plesača, u prepunoj sali Sava Centra, sa komadom Minus jedan.

Nagrada Vip poziva se dodeljuje našim cenjenim baletskim umetnicima koji su postigli impresivnu karijeru van Srbije, kao priznanje za njihov dugogodišnji rad i stvaralaštvo pružajući im mogućnost da ponovo zablistaju u gradu u kojem su napravili svoje prve plesne korake.

Gradimir Pankov je igrao u svim jugoslovenskim baletskim trupama, a najduže je bio angažovan u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Nakon uspešne igračke karijere u Nemačkoj, Pankov je radio kao pedagog i umetnički direktor nekoliko prestižnih baletskih kompanija, među kojima se izdvajaju Holandski plesni teatar, Kulberg balet, Veliki balet Ženeve i Nacionalni balet Finske.

Dolaskom u Veliki kanadski balet iz Montreala, nastavlja popularizaciju širokog spektra plesnih formi i nastavlja da vodi baletsku kompaniju koja svetskoj publici donosi vrhunsku igru najpoznatijih koreografa našeg vremena.

Komad Minus jedan biće 12. aprila izveden i u Novom Sadu, gde će i publika u Srpskom narodnom pozorištu imati priliku da uživa u nastupu kanadskih umetnika.

makonda-tracker