Beogradski festival igre: Danas predstava Instrument 1 – otkrivanje nevidljivog

0
Predstava Instrument 1 – otkrivanje nevidljivog kompanije Zappala Danza iz italije biće izvedena Beogradskog dramskog pozorišta u utorak, 8. aprila od 20 časova.

Instrument 1 je prvi deo projekta Instrumenti, kojim Roberto Zapala istražuje telo i njegovu vezu sa zvukom, bukom i muzikom.

Kroz svojevrsnu studiju nazvanu Instrumenti, koreograf posvećuje pažnju retkim instrumentima koji se nikada ne koriste kao solistički, darujući im ovoga puta protagonističku ulogu na sceni, jednako važnu koliko i igra.

Instrument 1 - otkrivanje nevidljivog, predstavlja jedinstveno istraživanje sicilijanskih navika i tradicije, i otkriva marranzano (drombulje), tipičan instrument koji se često povezuje sa mafijom i evocira tradicionalne sicilijanske zvuke.

Za ovu produkciju muzičar Pučio Kastrođovani, zajedno sa koreografom, otpočinje iscrpno istraživanje instrumenta koji donosi upečatljiv i originalan zvuk i ritam.

Produkcija predstavlja prvi korak re-mapiranja Sicilije, svojevrsnog Zapalinog putovanja, koje ima za cilj novo otkrivanje ostrva, kroz posve jedinstven jezik.


makonda-tracker