Kontroverzna predstava Novosadskog pozorišta u JDP-u

0
Beskompromisna i nadasve provokativna predstava Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaz gostovaće u ponedeljak 31. marta u Beogradu, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Marat the Sade, inspirisan delom Petera Vajsa, režirao je Andraš Urban.

Zadovoljstvo, lojalnost, pospanost... Kako ih razbiti? Kako mi obični smrtnici razumemo instrumente i sredstva kojima se menja društvo, kako prilazimo problemu koji treba da se menja, gde je granica društvene akcije? Nasilje, govor mržnje. Pa i humor. Sve u svemu, poezija naravno… Narodna inteligencija diktira da se čovek snađe, da se prilagodi... A neka naša, da razbijemo glave - sopstvene. Revolucija? Вот из дис? Istražujući fenomene društvene moći ova predstava govori upravo o meni, tebi, nama, vama, i Vama... Pogotovo o onima koji misle da nije o njima... Ona ne da mira nečistoj savesti, ni čistoj - jer takva je uvek nemirna... Nema nevinih, svi smo krivi...



Na Sterijinom pozorju 2012. godine Marat the Sade osvojio je dve Sterijine nagrade: Specijalnu Sterijinu nagradu dobio je glumački ansambl za nadahnutu glumačku igru a glumica Silvija Križan Sterijinu za glumu. Predstava je dobila i Grand prix Joakiminterfesta.

U predstavi igra ceo ansambl Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz.

Pogledajte trejler:

makonda-tracker