Marat the Sade 31. marta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

0
Beskompromisna i nadasve provokativna predstava Marat the Sade Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaz gostovaće u ponedeljak 31. marta u Beogradu, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Marat the Sade, inspirisan delom Petera Vajsa, režirao je Andraš Urban.
Marat the Sade, foto: promo
Marat the Sade, foto: promo

Zadovoljstvo, lojalnost, pospanost... Kako ih razbiti? Kako mi obični smrtnici razumemo instrumente i sredstva kojima se menja društvo, kako prilazimo problemu koji treba da se menja, gde je granica društvene akcije? Nasilje, govor mržnje. Pa i humor. Sve u svemu, poezija naravno… Narodna inteligencija diktira da se čovek snađe, da se prilagodi... A neka naša, da razbijemo glave - sopstvene. Revolucija? Вот из дис?


Istražujući fenomene društvene moći ova predstava govori upravo o meni, tebi, nama, vama, i Vama... Pogotovo o onima koji misle da nije o njima... Ona ne da mira nečistoj savesti, ni čistoj - jer takva je uvek nemirna... Nema nevinih, svi smo krivi... 

Na Sterijinom pozorju 2012. godine Marat the Sade osvojio je dve Sterijine nagrade: Specijalnu Sterijinu nagradu dobio je glumački ansambl za nadahnutu glumačku igru a glumica Silvija Križan Sterijinu za glumu. Predstava je dobila i Grand prix Joakiminterfesta. U predstavi igra ceo ansambl Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz. Predstava u Jugoslovenskom dramskom pozorištu počinje u 20 sati. Karta staje 500 dinara.

TAGOVI: predstava123
makonda-tracker