Nina Janković, Sergej Trifunović i Viktor Savić u ljubavnom trouglu

Čuveni ruski klasik Ana Karenjina u režiji Juga Radivojevića biće premijerno izveden 26. aprila na sceni pozorišta Madlenianum, a u glavnim ulogama naći će se Nina Janković, Sergej Trifunović i Viktor Savić.
0
1 / 6

U beogradskom pozorištu Madlenianum prikazaće se na proleće redstava Ana Karenjina, po tekstu Armina Petrasa koji je dramatizovao roman Lava Tolstoja, u režiji Juga Radivojevića. Domaća pozorišna publika najzad će imati priliku da ponovo prati oživljavanje ruskog književnog klasika.

Pozorište je okupilo sjajnu ekipu. Sergej Trifunović zaigratiće ponovo u pozorištu i to u ulozi Karenjina. Posle velike Mire Stupice ovog puta u ulozi Ane Karenjine naći će se Nina Janković. A ljubavni trougao upotpuniće Viktor Savić sa ulogom Vronskog. Igor Đorđević igraće Ljevina, Milena Vasić predstaviće se kao Daša, Tamara Aleksić kao Kiti i Aleksandar Radojičić kao Stefan.

Tekst savremenog nemačkog autora Petrasa, dosta prevođen u svetu, na srpski jezik je prevela Jelena Kostić Tomović. Scenograf je Aleksandar Denić, a kostimograf Momirka Bailović.

Novo viđenje klasika Ana Karenjina prikazuje ljubavnu priču, koja je naizgled spoj idealne ljubavi uzaludnosti žrtve. A kako obećava sam režiser predstave Jug Radivojević, publika će moći da se poistoveti sa glavnom junakinjom i kroz njen lik proživi poraz svojstven ovoj junakinji.

 

makonda-tracker