Stoto izvođenje Gospođe Ministarke

0
Nušićeva Gospođa Ministarka u režiji Jagoša Markovića sa Radmilom Živković u naslovnoj ulozi stoti put će biti izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu u nedelju sedmog juna
foto: promo
foto: promo

Maestralna gluma Radmile Živković doprinela je između ostalog da legendarno delo Branislava Nušića Gospođa Ministarka u režiji Jagoša Markovića ima dug život u Narodnom pozorištu u Beogradu. Zbog njene energičnosti i jedinstvenog tumačenja lika Živke ministarke, za ovu predstavu i dalje se traži karta više.

- Energija je istina – kaže Radmila Živković. – Sav besmisao koji postoji oko nas treba razbiti energijom, jedinom istinom koja postoji u životu i u pozorištu. Često se kaže da glumci mešaju šta im je značajnije, šta je tu prvo: pozorište ili život. Tako glumice svode na jednostavnu definiciju. Znate, izjava da je pozorište moj život je slovno rečeno neistina. Jer istina je vaš život, vaše poimanje života, odnos prema životu. A iz toga se stvara energija. Ako si takvo biće onda energija postoji, ona je neiscrpna, ali totalno neiscrpna, ona se ne završava čak ni onog poslednjeg trenutka, jer prelazi u kvalitetniju, koja se raspoređuje negde na nekom drugom mestu. E to je to, energiju morate da zaslužite, prvo darom od Boga, jer Bog nagrađuje ili nagrđuje.

makonda-tracker