Direktan prenos opere Rusalka 8. februara u Cineplexxu

0
Direktan prenos opere Rusalka iz Metropoliten opere je zakazan za subotu, 8. februar u bioskopu Cineplexx Delta City od 19 časova.

Radnja opere je bajkovita, zasnovana na motivima iz slovenske mitologije - u pitanju je svet vodenih i gorskih vila, veštica i gnomova.

Glavni pokretač radnje je neodoljiva želja najmlađe vile, Rusalke, da iskusi sladosti ljubavi, što je za njen status nemoguće, te zato mora da žrtvuje svoj glavni atribut - besmrtnost, a ukoliko ljubav ne uspe, moraće da večno pati.


 
Rene Fleming, jedan od najvećih pevača na operskoj sceni trenutno, vraća se u ulozi usamljene vodene vile Rusalke. Uloga u Dvoržakovoj raskošnoj melodičnoj operi ujedno predstavlja jednu od najznačajnijih u njenog karijeri koju igra poslednjih 15 godina.

Janik Nežet - Segin diriguje postavkom koja uključuje Pjotra Bečalu u ulozi zgodnog Princa za kojim Rusalka čezne, Dolora Zadžek debituje u ulozi džangrizave barske veštice Ježibabe, dok je Emili Megi kao Strana Princeza, Rusalkina rivalka, a Džon Relije je Rusalkin otac, Vodenjak.

Opera Rusalka traje oko 240 minuta, scenograf je Gunter Šnajder Simsen, dok kostimografiju potpisuje Silvija Strahamer.

makonda-tracker