Izgubljene iluzije Boljšoj teatra 2. februara u Cineplexxu

0
Balet koreografa Alekseja Ratmanskog uživo na velikom bioskopskom platnu

Direktan prenos baleta Izgubljene iluzije koreografa Alekseja Ratmanskog zakazan je za nedelju, 02. februar od 16h u bioskopu Cineplexx Delta Cityu okviru sezone 2013/2014 Boljšoj teatra.

Mladi provincijalac Lucijen, muzičar u usponu željan slave, sprema se da pokori scenu u Parizu. Njegov uspeh ga vrlo brzo zaslepljuje i on izdaje svoje prijatelje i svoju ljubav…

Izgubljene iluzije je nov balet nastao prema istoimenom romanu francuskog pisca Onorea de Balzaka u Moskvi 2011. godine. U osmišljavanju koreografije Alekseju Ratmanskom je pomogao francuski glumac, pisac i reditelj Gijom Galijen sa svojim dramaturškim savetima. U ovoj stilizovanoj adaptaciji romana za scenu mešaju se ljubav, ambicija i razočarenje, sa Parizom iz 19. veka kao scenografijom.

Balet Boljšoj teatra traje 180 minuta i muziku potpisuje Leonid Desiatnikov.

Pogledajte insert iz Boljšoj baleta Izgubljene iluzije:

U nastavku sezone 2013/2014 Boljšoj teatra posetioca bioskopa Cineplexx Delta City imaće priliku da uživaju u još jednom preostalom direktnom prenosu baleta Zlatno doba 30. marta, koreografa  Jurija Grigoroviča. Karte za balet su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi.

makonda-tracker