Počinje Sterijino pozorje

Sterijino pozorje, 54. po redu, na kome će biti izvedeno oko 30 predstava u srpskoj i inostranoj produkciji, održava se od 23. maja do petog juna u Novom Sadu
0
1 / 23 Foto: Promo

Na Sterijinom pozorju 23. maja biće premijerno izveden komad Filipa Vujoševića Ronalde, razumi me u režiji Ane Tomović, koji je dobitnik nagrade za najbolji dramski tekst na konkursu Sterijinog pozorja za 2008. godinu. Osim ovog komada, na Pozorju se premijerno prikazuju i komad Maje Pelević Možda smo mi Miki Maus u režiji Matjaža Pograje, koji je dobitnik anonimnog konkursa Sterijinog pozorja za originalni dramski tekst na srpskom jeziku 2007. godine i Nebeski odred Đorđa Lebovića i Aleksandra Obrenovića u režiji Marka Manojlovića, a u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. U okviru Sterijinog pozorja biće izvedene i predstave Derviš i smrt u režiji Egona Savina, Brod za lutke rediteljke Ane Tomović, Šuma blista Tomija Janežića, Je l’ bilo kneževe večere u režiji Vide Ognjenović, Narodni poslanik Nikole Pejakovića, Lepet mojih plućnih krila u režiji Marka Manojlovića, Razbojnici u režiji Nikole Zavišića, Nevinost Dejana Mijača, Terapija rediteljke Olivere Đorđević, O nasilju Anđelke Nikolić, Mrtve duše Ljuboslava Majera, Kandid ili optimizam u režiji Aleksandra Popovskog, Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi reditelja Jovana Grujića, kao i komad Larija Zapija Rodoljupci, Švabica Ane Đorđević i Bura Andraša Urbana.

Žiri 54. Sterijinog pozorja čine dramski pisac Ivo Brešan, glumci Meto Jovanovski i Mirjana Karanović, kompozitor Boris Kovač i kritičar i dramski pisac Laslo Vegel.

makonda-tracker