Predstava Gradinar otvara proslavu 55. godina Dadova

0
U decembru 2013-te godine Omladinsko pozorište DADOV obeležava 55 godina uspešnog delanja iz oblasti pozorišne umetnosti u Beogradu, a otvaranje proslave zakazano je za 23. decembar 2013. u 20 časova kada će se izvesti rimejk predstava Gradinar po R. Tagoreu,

DADOV je za proteklij 55 godina imao 230 premijera, iznedrio preko 100 pozorišnih umetnika (glumaca, dramaturga, reditelja i producenata)  koji danas čine noseće stubove svih ansambala beogradskih pozorišta, a godišnje kroz DADOV prođe oko 20 000 gledalaca. 

DADOV uspešno regrutuje mlade ljude zainteresovane za pozorišnu umetnost u profesionalne vode, daje šansu mladim umetnicima diplomcima Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu da naprave prve svoje profesionalne koreke i time afirmišu. Još značajnija uloga DADOVa leži u edukaciji publike, koja je prerasla dečije teatre, a još uvek njihova interesovanja ne sežu za repertoarima pozorišta za odrasle. Svojim kontinuiranim radom tokom proteklih decenija ovo pozorište je učinilo i čini veoma značajnu uslugu stvaranju nove pozorišne publike .

Obeležavanje ovogodišnjeg jubileja 55 godina pozorišta značajno je za sve umetnike koji su potekli sa naše Vračarske scene i one čije vreme tek dolazi.  Otvaranje proslave zakazano je za 23. Decembar 2013. U 20 časova kada će se izvesti rimejk predstava Gradinar po R. Tagoreu, koja je premijerno izvedena 1958-e kao prva predstava DADOV-a. Kuriozitet je to što će se 23. decembra okupiti predstavnici svih generacija koji su proteklih 55 godina prošli kroz DADOV.

Od Predraga Ejdusa, Jelisavete Seke Sablic, Mirjane Karanović, Feđe Stojanovića, Dare Džokić, Mladena Andrejevića, Marka Živića, Miloša Samolova, Srđana Karanovića, Nenada Stojmenovića, Tamare Dragičević, Miloša Bikovića itd. Svi oni će se pojaviti i okupiti oko zbirke pesma koja je okupila prvu varnicu koja je rasplamtala vatru zvanu DADOV. Nizom radinica, koncerata, predstava ćemo popuniti celodnevni program u pet dana proslave.

Poslednji u nizu događaja na sam dan otvaranja pozorišta biće premijera autorskog projekta reditelja Kokana Mladenovića Slučajevi koja će biti izvedena 27. decembra godine u 20 časova.

makonda-tracker