Uspavana lepotica Boljšoj teatra 22. decembra u Cineplexx-u

0
Najveća baletna trupa sveta, 22. decembra vraća se na platno bioskopa Cineplexx Delta City u sezoni 2013/2014 sa prikazivanjem snimka baleta Uspavana lepotica iz 2011. godine u terminu od 17 časova.

Princezu Auroru je na dan njenog rođenja proklela zla vila i ona na svoj šesnaesti rođendan pada u dubok san. Probuditi je može samo poljubac princa…

Balet nastao prema bajci Šarla Peroa već je svojom izvođenjem 1890. godine postigao neverovatan uspeh među publikom i kritikom. Vanvremenska bajka i priča o kraljevskom paru koji je očajnički želeo dete predstavlja remek-delo koreografa Marijuša Petipa sa bajkovitim elementima – prekrasnom princezom, začarani snom i zgodnim princom. Nova verzija jednog od napopularnijih i najcenjenijih koreografskih dela klasičnog repertoara Jurija Grigoroviča privući će pažnju čitave porodice i svih ljubitelja bajki tokom božićnih praznika.



Balet Uspavana lepotica traje 155 minuta, koreografiju potpisuju Marijuš Petipa i Jurij Grigorovič, dizajn svetla Vinicio Čeli, dok se scenografijom bavio Ezio Frigerio.

Karte za sezonu 2013/2014 Boljšoj teatra su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Ukoliko se odlučite da propratite sezonu 2013/2014 Bošljoj teatra u celosti, pojedinačna cena ulaznice je 950 dinara.

makonda-tracker