Markovićev Falsifikator na sceni BDP-a

U BDP-u premijerno je igrana nova predstava Gorana Markovića Falsifikator, sa Tihomirom Stanićem u glavnoj ulozi
0
1 / 7 Foto: Promo

Komad Falsifikator Gorana Markovića nastao je u okviru pozorišnog projekta Posle pada, koji je povodom dvadesetogodišnjice pada Berlinskog zida realizovan u 15 evropskih zemalja, u kojima se 17 autora pozabavilo posledicama ovog istorijskog događaja. Kroz priču o neobično poštenom falsifikatoru, u čijoj je ulozi Tihomir Stanić, Goran Marković preispituje pitanje iluzije u kojoj su živeli stanovnici nekadašnje Jugoslavije.

- Od početka raspada Jugoslavije, pitam se da li je ta zemlja uopšte postojala. Iako je većina nas rođena u državi koja je nosila to ime, mnogi su je voleli i smatrali svojom domovinom, ostaje otvoreno pitanje da li se radilo o fantomu, prividu ili nečemu što je zaista imalo smisao i razlog postojanja – kaže Marković.

U predstavi Falsifikator, čija je premijera bila 17. maja u BDP-u, pored Tihomira Stanića igraju i Danica Ristovski, Miodrag Krivokapić, Daniel Sič, Ljubomir Bandović, Slobodan Ćustić, Milan Čučilović, Ivan Tomić, Savo Radović, Dejan Matić, Zoran Đorđević, Miloš Lazić, Nikola Jovanović, Stojan Đorđević i Nataša Marković.

makonda-tracker