Strah od ljubavi Sonje Jauković u Akademiji 28

0
Predstava Strah od ljubavi po romanu Darina, Leposave Jovanović biće izvedena 14. decembra od 20h na Sceni Akademije 28
Strah od ljubavi, foto: promo
Strah od ljubavi, foto: promo

Sonja Jauković, prvakinja je drame Narodnog pozorišta u Beogradu, od 1980. godine, a široj  javnosti poznata je po ulogama u  brojnim domaćim serijama i filmovima; od Povratka otpisanih, preko Zaboravljenih, Lisica, serije Vratiće se rode, Ranjeni orao, Selo gori a baba se češlja i mnogih drugih.

Predstava Strah od ljubavi, čiji je gđa Jauković, ujedno, i autor i izvođač, premijerno je izvedena na ovogodišnjem zemunskom 38. Festivalu monodrame i pantomime, gde je nagrađena Zlatnom kolajnom.

U pitanju je PRVO postfestivalsko izvođenje ove predstave u Beogradu; drame koja govori o životnom putu Darine, žene  iz  naroda, sa juga Srbije, koja priča svoju porodičnu priču o ljubavi, o strahu zbog koga je propustila ljubav... Priča je potpuno autentična, skoro dokumentarna.

- Darina je žena iz naroda koja govori jednim dijalektom južne Srbije. Međutim, ona je samo uslovno to, jer ni malo ne liči na Petriju ili na likove koje sam i ja igrala u serijama Radoša Bajića ili Zdravka Šotre. Ona je potpuno moderan lik – reči su Jaukovićeve.

- Kako voleti ,a ne izgubiti sebe, ili koliko smo spremni da se damo drugom?

- Koliko smo spremni da prihvatimo mane voljene osobe?

- Koliko strah od patnje i povrede osiromašuje naše živote?

Ivo Andrić je zapisao: Toliko sam se bojao, a trebalo je živeti...

Odgovore na ova, danas veoma aktuelna pitanja, kao i mnoga druga, u šesdeset minuta, ponudiće nam ova predstava.

makonda-tracker