Aleksandar Ilić predstavlja Srbiju na Festivalu savremenog plesa u Alžiru

0
Baletski umetnik i koreograf Narodnog pozorišta u Beogradu Aleksandar Ilić, na predlog Ministarstva kulture i informisanja Srbije, predstavlja našu zemlju na 5. Internacionalnom Festivalu savremenog plesa u Alžiru, koji se održava od 15. do 22. novembra.
Aleksandar Ilić, foto: promo
Aleksandar Ilić, foto: promo

Ilić će, pored članstva u žiriju, u kome se nalaze Rajko Pavlić iz Hrvatske, Francesc Casadesus iz Španije, Cardens Prieto Rosario iz Kube i Talat Samawia iz Iraka, 19. novembra održati i konferenciju na kojoj će predstaviti srpsku plesnu scenu.

Tom prilikom, u Bibliothequ du Palas de la culture Moufdi Zakar, on će predstaviti Balet Nacionalnog teatra u Beogradu i SNP-a u Novom Sadu, Bitef Dance kompaniju, Madlenianum operu i teatar i Beogradski festival igre, kao i način na koji se razvija i popularizuje savremena igra u Srbiji.

Pored promotivnih video projekcija prisutnim novinarima biće predstavljena publikacije za umetničku igru Stepart i Orchestra, a konferenciju će upotpuniti programi, brošure i knjige Narodnog pozorišta u Beogradu i Bitef Dance kompanije.

makonda-tracker