Zaječarci u Pozorištu na Terazijama

Pozorište Timočke krajine Zoran Radmilović iz Zaječara gostovaće devetog maja u Pozorištu na Terazijama s predstavom Kokoške po tekstu Žarka Jokanovića i u režiji Milice Milše
0
1 / 4 Foto: Promo

Predstava Kokoške, po tekstu Žarka Jokanovića i u režiji Milice Milše, premijerno je izvedena u Zaječaru 30 aprila. Reč je o zdravoj komediji koja se bavi kritikom stanja na početku ovog veka i opsednutošću žena mladošću i lepotom, svojevrsnim estetskim fašizmom koji poprima oblike epidemije. To se najbolje vidi kroz lajt motiv predstave sažet u rečenici imaginarne radio emisije ko nije lep - ne treba da živi.

Pet žena različitih godina i obrazovanja, prolaze kroz najsurovije tretmane u kozmetičkom salonu Biti il' ne biti čiji su vlasnici dva muškarca alternativne seksualne orijentacije. One rade samo na svojoj fasadi urušavajući svoje temelje jer zapostavljaju suštinu, duhovnost i emocije, zato što je danas moderno staviti sebe na oltar večite mladosti i lepote po svaku cenu.

U predstavi igraju: Selena Ristić Vitomirović, Dragana Mladenović, Nataša Petrović, Dragana Jovanović, Jelena Rajić, Vujadin Milošević i Vladimir Milošević, glas u radio emisiji pozajmila je Ruška Jakić. Muziku je napisao Kornelije Kovač, za scenski pokret se pobrinuo Petar Pjer Rajković, scenograf je Mirko Stokić dok je kostime u saradnji s kućom St.George radila Marina Pavlović.

makonda-tracker