Svinjski otac u Zvezdara teatru

Osmog maja u 20 sati na sceni Zvezdara teatra biće premijerno izvedena predstava Svinjski otac Aleksandra Popovića, u režiji Jagoša Markovića
0
1 / 22 Foto: Promo

Nakon što je igran na scenama Kruševačkog i Beogradskog dramskog pozorišta, kultni komad Aleksandra Popovića Svinjski otac doživeće novu teatarsku adaptaciju u Zvezdara teatru. Porodična drama koja na dubok način tematizuje odnos majke i sina, i ovaj put je aktuelna, oslikavajući društveno stanje. Glumica Radmila Živković igra glavnu rolu ljubomorne majke Dare, koja nipošto ne želi da pristane na činjenicu da njen sin Steva, koga tumači Milorad Mandić Manda, želi da posveti svoj život drugoj ženi, mladoj devojci Duki.

- Moj lik ima sreću da bude beskrajno davljen ljubavlju sopstvene majke, a u pokušaju da odbrani svoju pravu ljubav, na kraju postaje veći monstrum od nje same - kaže popularni Manda.

U zamršenoj drami ima i puno humora, tako da će publika uživati u različitim emocijama.

- U predstavi će isplivati kal i blato, lepota i uzvišenost, radost, ali i nesreća našeg društva. Ovo je velika drama srpskog jezika kojoj nema ravne ni u evropskoj dramaturgiji – smatra reditelj Jagoš Marković, koji po treći put režira u Zvezdara teatru.

U predstavi igraju i Nada Macanković, Ksenija Jovanović, Aleksandar Srećković i Bojana Bambić.

Komadom Svinjski otac obeležava se i 25. sezona Zvezdara tetra, koji je otvoren 1984. godine predstavom Aleksandra Popovića Mrešćenje šarana.

Jelena Kulović

makonda-tracker