Direktan prenos baleta Spartak iz Boljšoj teatra u Cineplexx-u

0
Balet Spartak čuvenog Jurija Grigoroviča, 20. oktobra od 17h će otvoriti sezonu direktnih prenosa iz Boljšoj teatra u bioskopu Cineplexx Delta City, u okviru koje će biti prikazano još pet baletskih predstava.
foto: Promo
foto: Promo

Grandiozna epska priča govori o junaštvu legendarnog roba koji je postao gladijator. Spartak je jedno od najpoznatijih Hačaturijanovih dela i smatra se jednim od najvećih baleta boljšojskog repertoara od 1960. godine. Verziju Jurija Grigoroviča, sa svojom spektakularnom koreografijom i scenografijom, mnogi su kritičari proglasili remek-delom.

- Boljšoj balet predstavlja simbol izvrsnosti i stekao je gotovo mitsku reputaciju. Moskovski teatar sa dugogodišnjom tradicijom i fenomenalnom plesnom trupom, među kojima su i zvezde današnjice Svetlana Zaharova, Nina Kaptsova, Svetlana Lunkina i Ruslan Skvorcov, predstavlja nam baletske predstave koje su osvojile srce publike širom sveta. Ljubitelji baleta imaće jedinstvenu priliku da drugu godinu zaredom uživaju u direktnim prenosima predstavama samo na velikom platnu bioskopa Cineplexx Delta City - izjavila je Aleksandra Garić iz Cineplexx-a.  

U okviru sezone 2013/2014 Boljšoj teatra, posetioci Cineplexx-a će imati priliku da pogledaju i ostale poznate naslove:  Gusar, 17. novembar 2013., Uspavana lepotica, 22. decembar 2013., Dragulji, 19. januar 2014., Izgubljene iluzije, 02. februar 2014. , Zlatno doba, 30. mart 2014.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Ukoliko se odlučite da propratite sezonu 2013/2014 Bošljoj teatra u celosti, pojedinačna cena ulaznice je 950 dinara.  

makonda-tracker