Tarik Filipović ne igra na Engleze u Beogradu

0
Zagrebačko Satiričko kazalište Kerempuh gostovaće u Beogradskom dramskom pozorištu u poslednjoj nedelji oktobra sa dve predstave.
Gospođa Ministarka. Foto: Promo
Gospođa Ministarka. Foto: Promo

Predstavu Ne igraj na Engleze Vladimira Đurđevića, u režiji Vinka Brešana i Željke Udovičić publika će moći da pogleda 25. oktobra, a Gospodju ministarku Branislava Nušića u režiji Olivera Frljića 26. oktobra. Ove predstave izuzetno su tražene na matičnoj sceni i osvojile su publiku širom Hrvatske. Gostovanje je rezultat sjajne višegodišnje međunarodne kulturne razmene, nakon gostovanja Beogradskog dramskog pozorišta u Zagrebu prošle godine. Predstave se igraju na Sceni Rade Marković sa početkom u 20h.

Kultna komedija Ne igraj na Engleze mladog dramskog pisca Vladimira Đurđevića igra se na scenama u većini država bivše Jugoslavije. Ova hit predstava koja prati trojicu drugara opsednutih kladionicom uskoro će doživeti dvestoto izvođenje u Beogradskom dramskom pozorištu. Na scenu Kazališta Kerempuh postavili su je Vinko Brešan i Željka Udovičić u sezoni 2012./2013. Uloge tumače: Hrvoje Kečkeš, Borko Perić i Tarik Filipović.

Premijera Nušićeve Ministarke pre godinu dana u Kerempuhu izazvala je brojne reakcije publike. Od tada izvedena je preko 50 puta, pogledalo je više od 30.000 gledalaca, gostovala je u Beču, Brčkom na 29. Pozorišnim susretima gde je dobila Grand prix za najbolju predstavu i u  Novom Sadu na 58. Sterijinom pozorju gde je odlično propraćena od strane publike. U sjajnoj režiji Vinka Brešana, naslovnu ulogu jako upečatljivo odigrala je Elizabeta Kukić.

Beogradsko dramsko pozorište će do kraja ove sezone još jednom uzvratiti gostovanje sa nekom od svojih hit predstava.

makonda-tracker